Speelprojecten

Ontelbaar maal ontelbaar
Teveel om op te noemen zijn de groene speelplaatsen die we maakten in Nederland, België en Luxemburg. Ze variëren van een schoolplein waar kinderen kunnen tuinieren tot een natuurspeelplaats met zand- en waterspeelplekken en een landschappelijk park met een meanderende rivier.

Een treintje ging uit rijden…
Een groene, duurzame speelplaats voor kinderen is het eindstation van onze ontwerpen. Als conducteur controleert Speelmaatje het hele proces. Maar zonder passagiers zouden we nergens zijn, al wonen van ze van Amsterdam tot Rotterdam. Het resultaat zal een aantrekkelijke, spannende speelplaats zijn. Het project dat we met u oppakken, is als een nieuw stationnetje op onze gezamenlijke ontdekkingsreis.

“Alle objecten zijn maatwerk speelstructuren, door Bureau RIS ontworpen en door Speelmaatje gebouwd. Wat ook vrij uniek is aan deze speelplaats; er is in het ontwerp van de spelaanleidingen nadrukkelijk rekening gehouden met mindervalide kinderen van alle leeftijden.”

Donny Thieme Landschapsontwerper Bureau RIS

“Door de inzet van veel vrijwilligers en de goede begeleiding vanuit Speelmaatje werd het nieuwe schoolplein in enkele weken gerealiseerd. Het team en de kinderen zijn trots op het mooie resultaat en genieten elke dag van ons top Speel-Leerplein!”

Edwin Buse Directeur Esmoreit

“Na een inventarisatie van onze wensen én het analyseren van het spel van onze leerlingen is er een goed, mooi en doordacht plan getekend en gepresenteerd. In de uitvoeringsfase is bijzonder fijn samengewerkt: Speelmaatje plaatste de toestellen en vele vrijwilligers (lees: ouders) deden het overige werk.”

Erik Koppelman Directeur Prins Mauritsschool

“De robiniahouten elementen van Speelmaatje zijn duurzaam en passen esthetisch en functioneel perfect in het beeld dat wij voor ogen hadden.”

Irma te Kiefte-Brok Tuin- en landschapsontwerper

"Het eindresultaat is geweldig leuk geworden. Prachtig om te zien hoe de kinderen nu genieten van ons vernieuwde schoolplein!"

Léon Poorthuis Directeur KBS De Martinus

"Er is ook echt aan alle aspecten uit het plan van eisen gedacht; balspel, klauteren, beschutte speelmogelijkheden voor de kleintjes, schommelen etc. We krijgen veel complimenten over ons plein. Ook van buiten de school."

Jeltsje Lieuwes Directeur Loevenstein

"Bij het ontwerp van het bijzondere schoolgebouw is stevig ingezet op duurzaamheid. Daar hoorde een pleinplan bij met duurzame spelmaterialen waarmee we de kinderen een aantrekkelijke speel-/leeromgeving konden bieden. En dat is gelukt!"

Margreet Wabeke Directeur CBS ’t Honk

Onze speelprojecten

De speelterreinen van Speelmaatje dagen kinderen uit om te leren

Uw visie op kinderen, onze ideeën…

Samen buitenspelen? Leuk!