Terug

Integraal Kindcentrum

Borgele

Dit gebouw heeft 4 bijzondere bewoners; orthopedagogisch dagcentrum ’t Lantaarntje, school voor speciaal onderwijs De Linde, Partou kinderopvang en basisschool Borglo. De uitstraling van het gebouw is gebaseerd op het thema bos. Gevels met grote, golvende overstekken, houten kolommen met vertakkingen en het groene mos-/ sedum-dak zorgen ervoor dat het gebouw zich presenteert als een bomenlint. De afzonderlijke bomen vormen samen het bos. Dit verbeeldt ook de samenwerking tussen de verschillende gebruikers. Door de magneetvorm van het gebouw ontstaan er binnentuinen die voor veel beschutting en beslotenheid zorgen. Hier wordt gespeeld, gegeten en kan men elkaar ontmoeten. De beplanting, waaronder een kruidentuin, prikkelt alle zintuigen en is een essentieel onderdeel
van het ontwerp.
Uitgangspunt bij het ontwerpen van de speelomgeving is de kinderen uitdaging te bieden op een natuurlijke manier. De fantasie en de verschillende zintuigen van de kinderen te prikkelen door verschillende speelaanleidingen aan te bieden. Speelaanleidingen die op allerlei manieren gebruikt kunnen worden. Het sociale aspect is hierbij van groot belang. Zoals vroeger in een bos gespeeld werd kunnen kinderen nu in IKC Borgele spelen. Als het een klein of gehandicapt kind niet lukt op een boomstam te klimmen geeft een groter kind een reikende hand. Al spelend ook de sociale waarden ontdekken, daar draait het om. De robiniahouten elementen van Speelmaatje zijn duurzaam en passen esthetisch en functioneel perfect in het beeld dat wij voor ogen hadden.

Leeftijd

4 – 11 jaar

Referentieadres

Borgele

Meer zien