Terug

Oosterwei

Gouda

Op 30 juni 2018 opende natuurspeelplaats Het Eiland in Gouda Oost haar hekken.

Onze visie op natuurlijk spelen is precies waar de initiatiefnemers naar op zoek waren. De uitnodiging aan kinderen om gezond te bewegen, verantwoord gevaarlijk te kunnen spelen, experimenteren met ongevormd materiaal, leren risico’s in te schatten, verbinding zoeken met de natuur en het komen tot samenwerken in het spelen. Dat is waar we voor staan.

De initiatiefnemers van dit project en Bureau RIS wilden bij de kinderen een basis leggen voor een respectvolle omgang met de natuur en een gezonde leefstijl.

We hebben het terrein verdeeld in drie zones. Een zand- en waterspeelplek met direct toezicht en afscherming van de
speelsloot voor de allerkleinsten. Daarnaast een uitdagende zand- en waterspeelplek bij de nieuw gegraven speelsloot voor de wat oudere kinderen, en tenslotte in de uiterste hoek van het terrein een aantrekkelijke klim- en klauterstructuur voor de oudste kinderen die uitdaagt tot het opzoeken van grenzen. Alle objecten zijn maatwerk speelstructuren, door Bureau RIS ontworpen en door Speelmaatje gebouwd. Wat ook vrij uniek is aan deze speelplaats; er is in het ontwerp van de spelaanleidingen nadrukkelijk rekening gehouden met mindervalide kinderen van alle leeftijden.

Donny Thieme  |  Landschapsontwerper

Leeftijd

4 – 11 jaar

Referentieadres

Gouda

Meer zien