Speelstudio

De ontwerp- en timmerwerkplaats van Speelmaatje is onze eigen speelstudio. Daar bedenken en maken we duurzame speelprojecten. Die zijn niet alleen toekomstbestendig, maar ook robuust. Ze kunnen tegen veel stootjes! Van kinderen.

In onze speelstudio werken we zelf ook duurzaam. We gebruiken geen verpakkingsmateriaal. Het hout zelf is robuust en hoeft daarom niet verpakt te worden verzonden.

Duurzaam is ook een groenomgeving die we ontwerpen. Voor de groeninrichting kiezen we voor stevige, altijd groene bomen en struiken. Al bepaalt u als klant uiteindelijk of die ook deel uitmaken van uw nieuwe speelterrein.

Ik weet (niet) wat ik wil

Probeer de speelplaats configurator en leg vast wat je leuk vindt!

Inspiratie nodig? We helpen graag met leuke ideeën...!

Gebruik deze configurator om uw persoonlijke verlanglijstje samen te stellen. Samen met uw collega’s op het digibord voor de klas. Of voor uzelf, thuis op de tablet. Of eventjes tussendoor in de trein op uw smartphone. Klaar? Deel de uitkomst per mail met anderen of laat ons weten wat u graag in uw ontwerp terug wilt zien. Kijk en ervaar hoe handig...!

Klaar

Uw eigen topselectie is klaar! Vraag aan Speelmaatje hoe uw favoriete speelobjecten in een groene buitenspeelplaats passen. We maken dan gezamenlijke een avontuurlijk denkproces door. Dat zal resulteren in een duurzame en veilige speelplaats. Aan de kinderen zal het niet liggen. Die zullen enthousiast zijn over de speelplaats waar ze zelf over mochten meedenken.

Ik wil altijd spelen

Waar kinderen zich ook bevinden: spelend leren kunnen ze overal.

Het natuurlijk spelen en leren van Speelmaatje slaat aan bij scholen, gemeenten en recreatiebedrijven. Waar kinderen spelen bouwen wij groene speelplekken. Dat doen we in de hele Benelux.

Schoolplein

Vergroenen van schoolpleinen is onze specialiteit. We leveren natuurlijke, duurzame en avontuurlijke speelplekken voor jonge en oudere basisschoolkinderen.

Openbare ruimte

Kinderen van alle leeftijden spelen in de groene, natuurlijke speelplekken die wij nieuw bouwen of renoveren. Gemeenten, provincies en ook waterschappen helpen wij in hun missie om natuurlijk spelen te stimuleren en te combineren met verantwoord waterbeheer.

Recreatieterrein

In de groene speelruimte van campings, bungalowparken en natuurbeheerorganisaties vertalen we onze visie op natuurlijk spelen in een veilige, duurzame speelomgeving.

Kinderdagverblijf

Peuters en kleuters ontdekken in onze ontwerpen de wereld in een veilige, educatieve speelomgeving die hun fantasie prikkelt met een logisch spelaanbod.

Specialist in avontuurlijk spelen

Ga mee op avontuur in een veilige, natuurlijk speelomgeving die de kinderenfantasie prikkelt.

‘Wanneer je kinderen helpt te ontdekken, hoef je ze niets te leren’

Schommelen, duikelen, balanceren en klimmen zo hoog als je durft. Vadertje en moedertje spelen in een speelhuisje. Spelen is onbevangen plezier beleven! En onbewust ontdekken kinderen de wereld – tijdens hun spel.

Maar er is meer. Kinderen ontwikkelen zich door te spelen zowel fysiek, cognitief als sociaal-emotioneel. Ze leren hun fysieke grenzen kennen en te verleggen. Door met vriendjes te spelen, krijgen ze oog voor sociale verhoudingen. Ze ontwikkelen hun creativiteit in rollenspellen. Door te spelen leggen kinderen de basis voor een gezonde lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Speelmaatje levert daaraan graag een bijdrage met zijn ontwerpen en het bouwen van veilige, groene en natuurlijke speelplaatsen.

Speelpleinen, ontworpen met visie

 • In een groen, groen land

  In een boom klimmen, een hut bouwen, een dam leggen in een stroompje, over een omgevallen boom lopen of verstoppertje spelen. Tijdloze kinderpret die we graag als inspiratiebron gebruiken voor onze ontwerpen. Spelen ín en mét de natuur. Dat is wat Speelmaatje verstaat onder natuurlijk spelen.

  bekijk aanbod
 • Hoofd, schouders, knie en teen

  Bewegen is gezond. Motorische vaardigheden, evenwicht en ruimtelijk bewustzijn ontwikkelen we door springen, rennen, verstoppen, balanceren, duikelen, glijden, schommelen…etc. Maar niet alleen het lichaam heeft er baat bij; ook het hoofd functioneert er beter door. Concentratie en creativiteit gaan er belangrijk op vooruit als kinderen regelmatig buiten spelen.

  bekijk aanbod
 • Hinkel de pinkel, daar kom ik aan

  Kinderen leren spelenderwijs door ontdekken en experimenteren. Door sociale interactie en het nemen van risico’s. Speelpleinen zijn daarbij belangrijk. Op onze speelplekken moet wat te beleven zijn, want door te beleven leer je!

  bekijk aanbod
 • In het bos daar staat een huis

  De Pseudo Acacia (Robinia) kenmerkt zich door een karakteristieke, grillige groeivorm waardoor de producten goed passen in een natuurlijke omgeving. De ‘rommelige’ manier van bouwen prikkelt de fantasie van kinderen en geeft de toestellen een avontuurlijke uitstraling.

  bekijk aanbod
 • Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

  Kinderen zien het niet maar ervaren het wel; we vinden structuur in onze ontwerpen belangrijk. We delen de speelplaats op in vlekken of zones, deels afgeschermd maar ook verbonden. Zo kunnen verschillende spelvormen naast elkaar plaatsvinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een open speelruimte voor tik- en renspelletjes en zones voor balspel, rustig spel, verblijven en klim-/klauterspel. Er is aandacht voor logische looplijnen, overzicht en bespeelbaarheid van het terrein in alle seizoenen.

  bekijk aanbod

Uw visie op kinderen, onze ideeën…

Samen buitenspelen? Leuk!